• Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects
  • Paul Warchol Photography MARVEL Architects

Canal Street Residence

This 5,500SF project repurposes an old paper factory and adds a new penthouse and roof terrace. We reconstructed the west façade with a dramatically angled window that framed a protected Hudson River view. Despite its urban site the penthouse feels like a secluded pavilion, an island from which the river and Tribeca rooftops are visible. We manipulated light to create connections between the renovated existing floor and the new spaces above. Light enters the three-level stair and filters through glass treads; a strip of light continues around the perimeter of the living space.

AIA NYC Interiors Honor Award
photography © Paul Warchol