100 William St.

100 William St.

100 William St.

The transformation of this dated, dark and uninviting lobby and walkthrough atrium at 100 William Street opened the building to the street and defined its use with visual simplicity. 


02_100-William-Evan-Joseph_20130604
The black and white design creates a contrast that mutes visual noise by simplifying the existing geometries and spatial conditions.
03_100-William-Evan-Joseph_20130604
Inserted lit pillars illuminate the pass-through and mark a diagonal path through the buildings to John Street.
06_100-William-Evan-Joseph_20130604
A new lobby space, open to the atrium and lined with marble merges the interior and exterior spaces clarifying the building entrance.
Year
2012
Location
Manhattan, New York
Typology
Public Space
Design Team
Vince Lee, Brien Strelau
Photography Credits
© Evan Joseph
We use our own and third party cookies to improve your browsing. If you continue browsing we consider that you accept the use of cookies. More info. Ok